Copyright 2017 - Toplana Valjevo

Rekonstruisana Karađorđeva se kopa jer nema koordinacije

29.jul 2016.

Radovi na postavljanju toplovoda u dužini od 168 metara u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, počeli su 18. jula i trajaće do 16. avgusta, rečeno nam je u Gradskoj toplani. Ranije su završeni u Pantićevoj od Ulice vojvode Mišića do Tehničke škole u dužini od 650 metara i u Sinđelićevoj ulici od raskrsnice sa Ulicom Ljube Kovačevića do Vatrogasnog doma. Sledećeg meseca počeće radovi od Vatrogasnog doma do Naselja „27. novembar“, a po okončanju tih radova na toplovod će biti priključena i OŠ "Andra Savčić". Dužina trase u Sinđelićevoj od Ulice Ljube Kovačevića do Naselja "27. novembar" je 1,1 kilometar.  

Ovim radovima završiće se izgradnja glavnih magistralnih vodova toplovoda u okviru projekta KfW 4, vrednog 2,5 miliona evra, čija je realizacija počela 2012. godine.

Opširnije...

Novi direktori javnih preduzeća

15. jul 2016.

Novi direktori javnih preduzeća biće izabrani na sednici Skupštine 22. jula. Početkom naredne nedelje svi aktuelni direktori podneće ostavke . U najvećoj meri imena novih direktora su već poznata javnosti od ranije.

Ostavke će početkom nedelje podneti direktor JP Kolubara Miodrag Marković dok će po saznanjima Vamedie na njegovo mesto biti imenovan u statusu vd Dragan Živanović SNS trenutno tehnički direktor JKP Vodovod. Ostavku podnosi i direktor JKP Vidrak Djordje Milanović dok će na njegovo mesto biti postavljena Sladjana Marković SNS nekadašnja dirktorka Centra za kulturu.

Opširnije...

Nastavak radova na toplifikaciji Valjeva

10. maj 2016.

Projekat toplifikacije Valjeva biće nastavljen u maju i junu, radovima na postavljanju cevi u delovima Karađorđeve, Sinđelićeve i Pantićeve ulice. Ovim radovima će se okončati izgradnja glavnih magistralnih vodova vrelovoda, u okviru projekta KFV 4.

Ukupna vrednost svih dosadašnjih radova, ali i radova koji predstoje ovog leta, kao i postavljanje 54 podstanice, biće do 2,5 miliona evra. Od 54 planirane podstanice, deo je već nabavljen i postavljen, a ostale će biti nabavljene u sklopu ovih radova.
Tokom trajanja radova u glavnim valjevskim ulicama, biće omogućeno da se saobraćaj odvija jednom trakom. Potpuni prekidi saobraćaja će biti samo kada bude bilo neophodno i neće trajati duže par sati. Na taj način će se sprečiti velike saobraćajne gužve i nastojati da ovi važni radovi što manje remete život građana.

Opširnije...

Radijatori topli i u toku noći

19. januar 2016.

Sneg je u Valjevu prestao da pada, a meteorolozi za naredne dane predvidjaju niske temperature. Gradska Toplana najavila dužu satnicu grejanja.

Vrlo niske temperature uslovile su produženje satnice grejanja za sve priključene na gradsku Toplanu.Po novoj odluci grejanja će biti svake noći kada su temperature niže od -5 C.
Uobičajena satnica grejanja inače je od pola šest ujutro do 22 sata uveče. U Gradskoj upravi potvrdjuju da zbog dodatnog grejanja Toplana neće imati problema jer u zalihama stalno ima 300 tona mazuta. „ Toplana je čak vodila pregovore u Beogradu da se pojača isporuka kako bi zalihe bile podignute I do 600 tona jer postoje sredstva za to , ali trenutno AD Nafta ima sporiju isporuku zbog velike potražnje svih toplana u Srbiji”, kaže Nikola Radojičić član Gradskog veća.
U toku noći kad su mrazevi radijatori će biti topli , ali ne na maksimumu kako je to sljučaj u toku dana.

Izvor: http://www.vamedia.info/index.php/home/grad/2299-radijatori-topli-i-u-toku-noci

Toplana duže greje zbog mraza

VALJEVO- Gradska toplana noćas je grejala građane duže od uobičajenog vremena. Po rečima direktora Toplane Dejana Filipovića, radijatori su bili topli još neko vreme posle 22 sata, a grejanje je startovalo ponovo noćas oko dva sata posle ponoći, tako da je bilo vrlo kratkog prekida u grejanju korisnika na daljinskom sistemu. „Doneli smo odluku da grejanje ne prekidamo u noćima kada temperature budu ispod pet stepeni“, rekao je za CITY 014  Filipović.

U gradskoj toplani kažu da problema sa grejanjem korisnika na daljinskom sistemu grejanja nema ni u jednom delu grada.

Izvor: http://patak.co.rs/toplana-duze-greje-zbog-mraza/

JKP „Toplana“

25. decembar 2015.

Radovi na toplifikaciji iz programa kfw4 za ovu godinu su završeni, a nastavak radova se očekuje u 2016. godini. Nova toplovodna mreža postavljena je u Sinđelićevom bloku, Železničkoj ulici kod Doma zdravlja, u naseljima Zbratimljeni gradovi i Milivoja Bjelice, a naredne godine planirano je priključenje na Toplanu naselja 27. novembar, Peti puk i kasarna „Vojvoda Živojin Mišić“, a trasa toplovoda proširiće se do kraja Karašorđeve, Pantićeve i duplih traka.

Kako je najvljevo iz Toplane stekli su uslovi da se aktivira i drugi kotao, sistem ima upotrebnu dozvolu, a sprovedena su i sva neophodna ispitivanja na kotlu.

Opširnije...

Toplana vraća novac Poreskoj uravi uz kamatu

18. novembar 2015.

Priča o prisvajanju PDV-a od strane Toplane izgleda ipak nije završena. Iako su Dragan Despotović iz Toplane i zamenik gradonačelnika Žarko Kovač govorili da je sve rešeno drugi rebalans Toplane pokazuje da Toplana mora vratiti novac Poreskoj upravi .Rešenje i nije konačno.

Sa sednice Gradskog veća skinuta je tačka dnevnog reda koja se odnosila na drugi rebalans Toplane i koja predvidja da se ukupni rashodi povećavaju i to po osnovu pozicije troškova kamata. Na ovoj poziciji bilo je predvidjeno 12 miliona dinara dok drugi rebalns predvidja povećanje za 29,5 miliona dinara na iznos od 41,5 miliona po rebalnsu. Ovo povećanje konkretno se odnosi na dospela plaćanja kamata u 2015.godini po Rešenju Ministarstva finansija –Poreska uprava Valjevo za neprijavljenu obavezu PDV-a.

Opširnije...

Gradska toplana traži rebalans budžeta, Veće odluku odložilo

8.novembar 2015.

Zbog nezakonito prisvojenog PDV Gradska toplana treba da vrati 47 miliona, kao i kamatu od 37 miliona dinara, po rešenju Poreske uprave na koje se ovo javno preduzeće žalilo. Direktor Toplane Dejan Filipović potvrđuje da žalba koju su uložili Poreskoj upravi ne odlaže izvšenje odluke o povraćaju PDV-a. Zbog te obaveze Gradska toplana je u budžetu za ovu godinu planirala povećanje rashoda kroz drugi rebalans budžeta, o kome je trebalo da se izjasne članovi Gradskog veća. Međutim taj predlog je skinut sa dnevnog reda, jer kako objašnjava zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, Gradsko veće nije upoznato sa razlozima za drugi rebalans budžeta Gradske toplane. „U finansijskom planu Toplane izmenjena je stavka u delu plaćanja obaveza za poreze, tačnije povećanje iznosa za plaćanje PDV, o čemu nismo bili informisani i zato smo odlučili da tu tačku skinemo sa dnevnog reda”, objašnjava Žarko Kovač.

Opširnije...

f t g m

Poziv za prijavu kvara

 images/kvar1.png

   Poziv za prijavu kvara

Poziv za prijavu kvara